Painting Courses and workshops

Do you want to know more about my drawing and painting technique? Or would you like to learn how to approach a specific painting subject, like flowers, portraits or landscapes? Join one of my art courses and I’ll tell you everything I know!  Because all of my students are from the Netherlands, the information about the courses is in Dutch as are the lessons. If you are interested in following one of my art classes, but you don’t speak Dutch, please leave a message and we’ll discuss the possibilities! 

Newsletter

Keep informed about my latest projects, exhibitions and lessons and subscribe for my newsletter!

Ik schrijf me in voor
kijk op kleur!

Lees eerst de algemene voorwaarden.

Kijk op Kleur

Kijk op Kleur

8-delige cursus over schilderen met olieverf in kleur

Wat leren we? In deze cursus leer je hoe kleuren ten opzichte van elkaar werken en welke rol ze spelen binnen een compositie. Je wordt begeleid in de belangrijkste stappen van het schilderproces: van het tekenen van een krachtige compositieschets tot het vertalen van je compositorische keuzes in een schilderij dat de essentie van de voorstelling vangt.
Tijdens dat proces leer je het belang van abstractie, ofwel het vereenvoudigen van vormen en tonale verhoudingen.
Wat gaan we schilderen? In de lessen werken we naar waarneming, zowel naar stilleven als naar levend model.
Welk materiaal gebruiken we? In deze cursus wordt alla prima (nat in nat) gewerkt met veel olieverf en brede varkensharen kwasten. Het palet bestaat uit koele en warme varianten van de primaire kleuren, gebrande siena en titaanwit. Bij inschrijving ontvang je een volledige lijst van de benodigde materialen.
Wat zijn de kosten? Voor 8 lessen van 4 uur betaal je €250,- excl. materiaalkosten. Op het atelier zijn ezels, planken en schildersklemmen aanwezig.
Waar vinden de lessen plaats? Ze vonden altijd plaats op mijn sfeervolle en ruime atelier in de Kranepoort, Kraneweg 13-6. Helaas wordt het pand omgebouwd tot appartementen en heb ik mijn mooie werkplek moeten verlaten. Zodra ik een alternatief heb gevonden, zal inschrijving voor deze cursus weer mogelijk zijn. 

Saskia

Bij Anna Maria heb ik zowel de
tekenlessen als het schilderen
gevolgd en ben erg geraakt en geïnspireerd door haar intense, originele en eigenzinnige wijze van lesgeven. Het heeft veel losgemaakt, bovenal een bevrijding van alle stoffige denkpatronen!

Coby

Anna Maria gaf vooraf steeds duidelijk haar doelen aan en heeft mij erg goed geholpen om weer een stap verder te komen. Ik heb grote bewondering voor de manier waarop ze ons de essentie van het opzetten van een goed schilderij in die 6 lessen heeft geleerd. Ook de lesbrieven leverde daar nog
een prima bijdrage aan. Wat een talent!

Bloemen en Plein Air

2 daagse workshop op ma 10 en di 11 of op za 15 en zo 16 augustus van 10:00-17:00

Hou je net als ik zo van bloemen? Wanneer in de zomer mijn tuin in volle bloei staat, ben ik bijna iedere dag buiten aan het schilderen! Malva’s, rozen, trommelstokjes, campanula’s… alles moet vastgelegd in olieverf. Wil je leren hoe ik het karakter van bloemen schilder zonder te verdwalen in de eindeloze hoeveelheid steeltjes en blaadjes? Kom dan naar deze plein-air workshop!
Wat gaan we doen? In de prachtige tuin van Kwekerij de Beemd ga ik jullie de eerste ochtend uitleg geven over de compositiefase en het palet. De tweede dag begin ik met het geven van een lange demo. Beide middagen hebben jullie alle tijd om een mooi hoekje uit te zoeken in de tuin en zelf aan de slag te gaan met olieverf. Tussen de middag genieten we samen van een Mediterrane lunch in de open lucht.
Welk materiaal gebruiken we? In deze workshop wordt alla prima (nat in nat) gewerkt met veel olieverf en brede varkensharen kwasten. Het palet bestaat uit koele en warme varianten van de primaire kleuren, gebrande siena en titaanwit. Bij inschrijving ontvang je een volledige lijst van de benodigde materialen.
Wat zijn de kosten? Voor twee lesdagen van 10:00 tot 17:00 inclusief lunch, betaal je €140,-. Materiaalkosten zijn niet inbegrepen.
Waar vinden de lessen plaats? In de tuin van Kwekerij de Beemd, Oudendijk 25 in Warffum.
Hoe kom ik er? In Warffum kun je komen met de trein, maar het is een flink stuk lopen naar de kwekerij vanaf het station. Mocht je toch gebruik willen maken van het OV, laat het dan even weten. Kom je met de auto, dan kun je parkeren op de hoek Schaapweg – Oudendijk, in de berm of op de parkeerplaats. 

Programma

maandag 10 of zaterdag 15 augustus
10:00-12:00 Introductie en theorie
12:00-13:00 Mediterrane lunch
13:00-17:00 Zelf schilderen en  bespreking


dinsdag 11 of zondag 16 augustus

10:00-12:00 Demonstratie
12:00-13:00 Mediterrane lunch
13:00-17:00 Zelf schilderen en afsluitende bespreking

Artist at work

Ik schrijf me in voor bloemen en plein air!

Lees eerst de algemene voorwaarden.

Workshop Plein Air