ART WORKSHOPS

The past years I’ve been sharing my knowledge about drawing and painting with great pleasure. However, because of my pregnancy, early motherhood and of course the corona measures, I haven’t been teaching for quite some time now! Fortunately I will be back with a great plein air workshop in the summer.
Because my students are all Dutch, the description about the lessons is in Dutch as well. Do you speak English? Every once in a while I write a blogpost about my drawing and painting technique… have a look!

Newsletter

Keep informed about my latest projects, exhibitions and lessons and subscribe for my newsletter!

Tweedaagse Plein Air workshop

Dinsdag 15 en woensdag 16 juni 2021 of zaterdag 26 en z0ndag 27 juni 2021

Beide workshops zitten al vol en er is al een hele lange reservelijst. Je inschrijven is daarom niet meer mogelijk.

Ten midden van de door Botmas biologisch geteelde gewassen op de Friese zeeklei, tussen de kronkelende wateren van het Oud Dokkumerdiep, ligt de locatie van de zomerworkshop: boerderij de Grote Tor. Of je nou wilt inzoomen op de knotwilgen en imposante kastanjes, de texturen van de gewassen op het land, of een uitzicht met het karakteristieke gebouw van de Grote Tor wilt schilderen, het kan hier allemaal. Mocht het weer tegenzitten, dan kunnen we terecht in de grote schuur, waar je inspiratie kunt vinden in de prachtige constructie van het dak of het uitzicht kunt schilderen vanuit een van de vele ramen. En natuurlijk neem ik bij regen genoeg bloemen mee voor wie zich daar op wil storten.
Schilderen en plein air is dat wat ik het liefste doe en op welke manier ik te werk ga wil ik graag delen! Zo ziet de tweedaagse er uit:

Dag 1
10:00-11:00 Introductie en theorie
11:00-12:30 Tijd voor schetsen
12:30-13:30 Zomerse lunch
13:30-16:00 Eerste opzet en lekker schilderen!

Dag 2
10:00-12:30 Theorie en uitgebreide demo
12:30-13:30 Zomerse Lunch
13:30-15:30 Schilderen
15:30-16:00 Opruimen en nabespreking

Met welk materiaal werken we? Ik werk zelf het liefste met olieverf en zal dat dan ook gebruiken tijdens de demonstratie op dag 2. Bij aanmelding krijg je van mij een materialenlijst en wanneer je die gebruikt, kan ik je het allerbeste begeleiden. Mocht je echter graag met acryl of aquarelverf werken of gewoon willen tekenen, dan mag dat natuurlijk ook! Het belangrijkste is dat je plezier hebt.
Wat zijn de kosten? Deelname kost €150,- exclusief materiaal, maar inclusief een uitgebreide lunch.
Is de workshop coronaproof? Omdat we in de buitenlucht werken en bij regen in een erg grote schuur, zou het geen probleem moeten zijn om voldoende afstand van elkaar te bewaren. Voor de lunch maak ik de borden op: zo kan ieder dus zijn eigen bordje pakken en op afstand leegeten.
Hoeveel mensen doen er mee? Er is plek voor maximaal 10 personen.
Waar is het? De workshop zal plaatsvinden bij boerderij de Grote Tor, Bûtendykswei 27, Engwierum. Het is aan het einde van een smalle, doodlopende weg en is niet bereikbaar via het openbaar vervoer.

Click op de boerderij voor meer foto’s van Botmas!

Ik doe mee!

Lees vooraf de algemene voorwaarden.

Inschrijvingen GESLOTEN!

Translate »