ART COURSES

The past years I’ve been sharing my knowledge about drawing and painting with great pleasure. Whenever I organize a new painting course or workshop I let people know through my newsletter. However, you are welcome to contact me if you wish me to teach a special workshop or a painting course on location. Please use the form on the bottom of this page.

Zomerworkshop in Warffum 8-9 juli (VOL)en 22-23 juli (VOL)2023

Helaas, de workshops zitten vol. Wil je graag op de reservelijst staan? Vul dan het formulier in.
Zomerworkshop 2023
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Ik schrijf me in voor de workshop

De tweedaagse zomerworkshops vinden net als vorig jaar plaats in mijn achtertuin in Warffum. Hoewel mijn tuin niet de allergrootste is, zijn er veel mooie hoekjes om op in de zoomen en ik heb er dan ook de vorige jaren veel schilderijen van gemaakt. In de tweedaagse leer je hoe de veelheid aan details in een bloementuin kunt samenvatten en hoe je het karakter van een bloem kunt vangen voordat het licht verandert. Lekker ontspannen, bij mij thuis, en tussen de middag genieten van een zomerse mediterrane lunch. 
In welk materiaal werken we? Ik werk gewoonlijk in olieverf, dus kan ik je daarin het beste begeleiden. Werk je liever met acryl, dan is dat geen probleem, zolang je dezelfde kleuren op je palet hebt. 
Ik heb geen schilderervaring, is dat een probleem? Nee, ik heb jarenlang les gegeven aan zowel beginners als gevorderden en iedereen kan altijd goed meekomen. Een beetje kunnen tekenen is wel handig.
Waar is het? Bij mij thuis aan de Burg. J. Arkemastraat 40 in Warffum. 
Kan ik er parkeren? Aan het begin van de straat is een parkeerplaats waar flink wat auto’s kunnen staan en ook langs de weg kun je proberen.  
Wanneer is de cursus? De eerste workshop is op za en zo 8-9 juli van 10 tot 16 uur. De tweede workshop is op 22 en 23 juli om hetzelfde tijdstip.
Wat zijn de kosten? Voor 2 schilderdagen betaal je €250,- exclusief materiaalkosten, maar inclusief een uitgebreide lunch. Een lijst met de benodigde materialen krijg je na je inschrijving. 
Hoe groot is de groep? Er is voor deze workshop plek voor 5 personen. Op deze manier heeft iedereen de ruimte en kan ik mijn aandacht goed verdelen.
De groep is al vol, en nu? Jammer dat je achter het net vist. Omdat dit een exclusieve cursus is kan ik je geen plekje geven voor een volgende keer. Wat ik wel ga doen, is je op de reservelijst zetten, zodat je misschien toch mee kan doen als er iemand zich afmeldt. 
Wat gebeurt er bij slecht weer? In geval van regen wordt de workshop afgelast en vindt restitutie van de deelnamekosten plaats. 

Belangrijk! Lees alsjeblieft de algemene voorwaarden voordat je je inschrijft. Het is echt geen lijst van meerdere bladzijdes, maar er staan belangrijke zaken in rondom afzeggingen. Ik krijg te vaak vragen die al in de algemene voorwaarden worden beantwoord. 

KORTE CURSUS AQUAREL (VOL!)

4-delige cursus van maandag 6 t/m 27 februari 9:30-12:30

Toen ik zwanger was van mijn eerste heb ik het prachtige materiaal aquarel herontdekt. Bij het maken van schilderijen voor de kinderkamer heb ik naar fantasie geschilderd en zo een viertal dromerige landschappen met dieren gemaakt. De werkwijze is heel anders dan het werken naar waarneming in olieverf en het bevalt me zo goed dat ik momenteel werk aan mijn allereerste prentenboek in een combinatie van aquarel en pastel.
Wil je ook leren welke stappen er komen kijken bij het schilderen in aquarel naar fantasie? Schrijf je dan in voor deze korte cursus!

Met wat voor materiaal werken we? Voor het tekenen van compositieschetsen is papier en potlood nodig. Schilderen doen we met aquarel en je kunt eventueel pastelkrijt toevoegen wanneer de verf droog is. Een volledige lijst met de benodigde materialen krijg je voor de aanvang van de cursus.
Hoe lang is de cursus? De eerste cursusdag is op maandag 6 februari en de laatste op 27 februari 2023. Het zijn 4 lessen van 3 uur van 9:30-12:30.
Mocht ik door ziekte een les moeten afzeggen, dan gaan we gezamenlijk op zoek naar een inhaaldatum!
Wat zijn de kosten? Voor 4 lessen betaal je €125,- exclusief materiaal. Er zijn in het lokaal ezels, krukken en tafels aanwezig.
Waar is het? De cursus vindt plaats op de locatie van NoorderAteliers, aan de Noorderhaven Zz. 53.
Kan ik er parkeren? Parkeren voor de deur kan helaas niet. De dichtsbijzijnde parkeergarage is de Ossenmarkt.

Alle informatie over afzeggingen, uitval en dergelijke heb ik op een rijtje gezet in de algemene voorwaarden. Ik krijg vaak vragen die hierin al worden beantwoord, dus neem alsjeblieft de tijd om ze te lezen. Het is maar een kort stukje tekst.

Inschrijfformulier AQUAREL

4 lessen van 3 uur van maandag 6 t/m 27 februari 2023

Korte cursus aquarel
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Ik schrijf me in voor de cursus

Inschrijfformulier PORTRET

4 lessen van 3 uur van maandag 6 t/m 27 maart 2023

Korte cursus portret
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Ik schrijf me in voor de cursus

KORTE CURSUS PORTRET (VOL!)

4-delige cursus van maandag 6 t/m 27 maart 9:30-12:30

Wil je graag leren van mijn manier van schilderen, maar ben je niet zo dol op stillevens en wil je enkel werken naar live model? Dan is deze korte cursus voor jou! In vier lessen leer je wat er komt kijken bij het schilderen van een portret en krijg je elke les een demonstratie van de afzonderlijke stappen. De eerste les gaan we tekenen, de tweede is gericht op het maken van de ondertekening en de block-in en de laatste twee voor het afwerken. We werken de hele cursus aan 1 pose, zodat er in alle rust uitgelegd en geschilderd kan worden.
Met wat voor materiaal werken we? Voor het tekenen van compositieschetsen is papier en potlood nodig. Schilderen doe je met olieverf of acryl. Een volledige lijst met de benodigde materialen krijg je voor de aanvang van de cursus.
Hoe lang is de cursus? De eerste cursusdag is op maandag 6 maart en de laatste op 27 maart 2023. Het zijn 4 lessen van 3 uur van 9:30-12:30.
Mocht ik door ziekte een les moeten afzeggen, dan gaan we gezamenlijk op zoek naar een inhaaldatum!
Wat zijn de kosten? Voor 4 lessen betaal je €150,- exclusief materiaal. Er zijn in het lokaal ezels, krukken en tafels aanwezig.
Waar is het? De cursus vindt plaats op de locatie van NoorderAteliers, aan de Noorderhaven Zz. 53.
Kan ik er parkeren? Parkeren voor de deur kan helaas niet. De dichtsbijzijnde parkeergarage is de Ossenmarkt.


Alle informatie over afzeggingen, uitval en dergelijke heb ik op een rijtje gezet in de algemene voorwaarden. Ik krijg vaak vragen die hierin al worden beantwoord, dus neem alsjeblieft de tijd om ze te lezen. Het is maar een kort stukje tekst.

Translate »