ART WORKSHOPS

The past years I’ve been sharing my knowledge about drawing and painting with great pleasure. After teaching at a course institution for a while, I found I liked it better to organize my own art classes in my spacious studio in Groningen. Unfortunately I had to leave this beautiful atelier and I recently found a new, equally charming but smaller one, where I won’t have room to teach. The thematic workshops I’m planning to teach will take place on different locations.
As all my students come from the Netherlands, the art classes as well as the information about them is in Dutch.

Newsletter

Keep informed about my latest projects, exhibitions and lessons and subscribe for my newsletter!

Bloemen en Plein Air

2 daagse workshop op ma 10 en di 11 of op za 15 en zo 16 augustus van 10:00-17:00

Hou je net als ik zo van bloemen? Wanneer in de zomer mijn tuin in volle bloei staat, ben ik bijna iedere dag buiten aan het schilderen! Malva’s, rozen, trommelstokjes, campanula’s… alles moet vastgelegd in olieverf. Wil je leren hoe ik het karakter van bloemen schilder zonder te verdwalen in de eindeloze hoeveelheid steeltjes en blaadjes? Kom dan naar deze plein-air workshop!
Wat gaan we doen? In de prachtige tuin van Kwekerij de Beemd ga ik jullie de eerste ochtend uitleg geven over de compositiefase en het palet. De tweede dag begin ik met het geven van een lange demo. Beide middagen hebben jullie alle tijd om een mooi hoekje uit te zoeken in de tuin en zelf aan de slag te gaan met olieverf. Tussen de middag genieten we samen van een Mediterrane lunch in de open lucht.
Welk materiaal gebruiken we? In deze workshop wordt alla prima (nat in nat) gewerkt met veel olieverf en brede varkensharen kwasten. Het palet bestaat uit koele en warme varianten van de primaire kleuren, gebrande siena en titaanwit. Bij inschrijving ontvang je een volledige lijst van de benodigde materialen.
Wat zijn de kosten? Voor twee lesdagen van 10:00 tot 17:00 inclusief lunch, betaal je €140,-. Materiaalkosten zijn niet inbegrepen.
Waar vinden de lessen plaats? In de tuin van Kwekerij de Beemd, Oudendijk 25 in Warffum.
Hoe kom ik er? In Warffum kun je komen met de trein, maar het is een flink stuk lopen naar de kwekerij vanaf het station. Mocht je toch gebruik willen maken van het OV, laat het dan even weten. Kom je met de auto, dan kun je parkeren op de hoek Schaapweg – Oudendijk, in de berm of op de parkeerplaats. 

Programma

maandag 10 of zaterdag 15 augustus
10:00-12:00 Introductie en theorie
12:00-13:00 Mediterrane lunch
13:00-17:00 Zelf schilderen en  bespreking


dinsdag 11 of zondag 16 augustus

10:00-12:00 Demonstratie
12:00-13:00 Mediterrane lunch
13:00-17:00 Zelf schilderen en afsluitende bespreking

Artist at work

Ik schrijf me in voor bloemen en plein air!

Lees eerst de algemene voorwaarden.

Workshop Plein Air